Hoe company counseling verzuim kan voorkomen

“Iedereen komt in het leven obstakels tegen, sommige zijn fysiek of hebben betrekking op iemands  persoonlijkheidskenmerken. Andere bevinden zich in de privésfeer of zijn arbeid gerelateerd. Vaak is er echter sprake van een combinatie, wat maakt dat mensen ontregeld raken” aldus Marieke Peek, company counselor (bedrijfsmaatschappelijk werk) bij Beter. “Het is dus niet de vraag of je persoonlijke dilemma’s tegen zal komen maar hoe je hier mee dealt. Het hoeft namelijk niet direct te betekenen dat je niet kan werken, integendeel; wanneer door omstandigheden in het leven twijfel, onzekerheid en/of spanning is ontstaan kan werk juist structuur en houvast bieden. Wellicht ben je dan tijdelijk niet de topper van de afdeling, maar kan wel de basis gelegd worden om dat op een later moment weer te zijn”.

Company counseling bij Beter

 
Op dit moment is 63% van de mensen die een counseling traject bij Beter volgen ondanks tegenslagen in de mogelijkheid om aan het werk te blijven. Een company counselor helpt om enerzijds zicht te krijgen op persoonlijke eigenschappen die er voor zorgen dat je je op een positieve manier ontwikkelt. Anderzijds om helpen te ontrafelen welke eigenschappen effectief gedrag in de weg staan of leiden tot zorgen of onzekerheid.

Tijdens een counseling traject ontdek je gedragspatronen en leer je belemmeringen zien die minder effectief gedrag in stand houden. In deze psychosociale ondersteuning vormt de dagelijkse praktijk het uitgangspunt van de begeleiding. De aanpak is altijd resultaatgericht en globaal opgebouwd uit vier fases. In eerste instantie is het van belang dat mensen geconfronteerd worden met de wijze waarop ze  met bepaalde zaken omgaan.  Als de bewustwording van persoonlijke ingewikkeldheden is ontstaan kan hier specifiek op worden ingegaan. Hierna ontstaat de fase van reflectie gevolgd door verankering om ook op termijn terugval te kunnen signaleren en disbalans te voorkomen.

Door een duidelijk onderscheid te maken op welk niveau de obstakels plaatsvinden kan er gericht gewerkt worden aan een hernieuwde balans. Deze hernieuwde balans zorgt er vaak voor dat mensen zich in staat voelen om op alle fronten goed te kunnen functioneren.

Neem contact met ons op!

 
Wil je meer weten over de counseling trajecten die wij aanbieden, neem dan contact met ons op!

  Ons Service Center zit in Amsterdam en is geopend op ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur.

  Beter heeft spreekuurlocaties ‘in huis’ bij verschillende opdrachtgevers verspreid over het
  hele land.

  Telefoonnummer

  088 9090 200

  Beter algemeen / vestiging Amsterdam

   

  088 9090 240

  ICT Helpdesk (CVS, Gezondheidswinst)

   

  088 9090 255

  Directe verzuimcontrole (spoed)

   

  Email

  Uiteraard kunt u ons ook mailen op info@beter.com
  Voor vaccinaties kunt u mailen naar vaccinaties@beter.com

  Ga naar veelgestelde vragen.

   

  Related Posts