Ons gezondheidswinst-programma.

Ons gezondheidswinst-programma.

Wie goed in zijn vel zit, presteert beter. Met een Beter gezondheidsonderzoek maken wij je medewerkers bewust van hun gezondheid en levensstijl.

Met een healthcheck (online vragenlijst en een lichamelijk onderzoek) geven wij inzicht in de fysieke en mentale gezondheid, de vitaliteit en leefstijl van medewerkers.

Is er gezondheidswinst te halen voor jouw medewerker op fysieke en mentale gezondheid en/of een gezonde leefstijl? Dan bieden wij een Beter leefstijlcoachingstraject aan. Hierin werken onze speciaal hiervoor opgeleide leefstijlcoaches met concrete doelen aan een gezonder leven voor jouw medewerker tijdens een periode van zes maanden.

Gezonde medewerkers:

Zijn productiever

Verzuimen minder

Zijn langer inzetbaar

Dit onderzoek hebben wij ontwikkeld met TNO en kan individueel worden uitgebreid met een cortisol meting (stressmeeting) of een DNA-analyse.

Inzicht in de gezondheid, vitaliteit en leefstijl van medewerkers.

Inzicht in de gezondheid, vitaliteit en leefstijl van medewerkers.

Image link

Wat kunnen medewerkers zelf doen om hun gezondheid te verbeteren?

Ons moedervlekken spreekuur is een groot succes! In dit spreekuur (meestal in huis bij jouw organisatie) kunnen we verschillende gevallen van huidkanker vroegtijdig ontdekken en medewerkers doorverwijzen naar de juiste zorg. Gezond oud worden, daar gaat het ons om. Onze bedrijfsartsen zijn opgeleid door artsen van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.
Open spreekuur voor hulp bij het oplossen en voorkomen van (mentale) problemen.

Iedereen heeft wel eens problemen, thuis of op het werk. Of moeite met de werk-privébalans. Hierdoor kunnen jouw medewerkers uit balans raken en minder goed functioneren. Ongewenst gedrag in je organisatie kan de sfeer verpesten. Medewerkers kunnen hier letterlijk ziek van worden.

Tijdens ons open en laagdrempelige (arbeidsgezondheidskundig) spreekuur, kunnen jouw medewerkers altijd terecht zónder te hoeven verzuimen. Sterker nog, op tijd een bezoek aan onze bedrijfsarts voorkomt juist verzuim. Medewerkers vinden hier altijd een vertrouwelijk en deskundig luisterend oor.

Onze professional helpt je medewerker bij het oplossen en voorkomen van problemen en de juiste werk-privébalans. Met als resultaat dat je medewerker:

duurzaam beter om kan gaan met moeilijkheden
beter functioneert
beter in balans is

Medewerkers kunnen op eigen initiatief een afspraak maken of doorverwezen worden door hun leidinggevende, HR of bedrijfsarts. Hiermee weet je zeker dat jouw psychosociale arbeidsbelasting (PSA) beleid goed geregeld is en blijven je medewerkers gezond en met plezier aan het werk.

Speciaal voor directies hebben wij het Beter Top gezondheidsonderzoek. Jaarlijks doen we dit onderzoek bij honderden directieleden. Dit onderzoek is uitgebreider dan de healthcheck. Ook een lichamelijk onderzoek door een arts maakt deel uit van dit gezondheidsonderzoek.

Met de DNA-analyse leer je of je door jouw DNA meer kans hebt op een verhoogd lichaamsgewicht, en welke voeding jou het beste op een gezond gewicht brengt (of houdt).

Tijdens het onderzoek (los of in combinatie met een gezondheidsonderzoek) nemen we wangslijmvlies af. Hiermee meten we welke genetische variaties in het DNA aanwezig zijn die een rol spelen bij bijvoorbeeld aanleg voor overgewicht, hoge bloeddruk, zoutgevoeligheid en de productie van omega-3 vetzuren uit voeding. Daarnaast leer je welk voedingspatroon ideaal past bij jouw DNA.

Klachten van medewerkers, zoals moeite met in slaap vallen, een gejaagd gevoel hebben, verminderde concentratie hebben of snel geïrriteerd zijn, hebben vaak te maken met een te hoog cortisolniveau. Soms ervaren medewerkers zelf helemaal geen stress, terwijl er wel een hoge dosis cortisol in het lichaam te vinden is.

Beter Top gezondheidsonderzoek
Speciaal voor directies hebben wij het Beter Top gezondheidsonderzoek. Jaarlijks doen we dit onderzoek bij honderden directieleden. Dit onderzoek is uitgebreider dan de health-check. Ook een lichamelijk onderzoek door een arts maakt deel uit van dit gezondheidsonderzoek.

DNA-onderzoek
DNA-onderzoek kan helpen om de oorzaak te vinden bij bepaalde ziekten of aandoeningen. Tijdens het onderzoek (los of in combinatie met een gezondheidsonderzoek) nemen we wangslijmvlies af. Hiermee meten we welke genetische variaties in het DNA aanwezig zijn die een rol spelen bij bijvoorbeeld aanleg voor overgewicht, hoge bloeddruk en hoog HDL cholesterol, de opname van vitamine A, vitamine D en Omega-3 vetzuren uit voeding en de verwerking van alcohol, suiker, cafeïne en vet in het lichaam.

Cortisolmeting
Klachten van medewerkers, zoals moeite met in slaap vallen, een gejaagd gevoel hebben, verminderde concentratie hebben of snel geïrriteerd zijn, hebben vaak te maken met een te hoog cortisolniveau. Soms ervaren medewerkers zelf helemaal geen stress, terwijl er wel een hoge dosis cortisol in het lichaam te vinden is.

Persoonlijk coaching van medewerkers.

Persoonlijk coaching van medewerkers.

Image link

Hoe halen jouw medewerkers het allerbeste uit zichzelf?

Beter coaching

Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei gaan hand in hand. De coach van Beter neemt je medewerker mee op een persoonlijke ontdekkingsreis. Naar verborgen talenten en verstopte kwaliteiten. Welke ingesleten patronen houden verdere groei tegen?

Op basis van vertrouwen en respect oefent je medewerker met nieuw en effectiever gedrag en leert hoe hij dit kan inzetten, zodat hij duurzaam beter functioneert. Dat is winst voor je medewerker én jouw organisatie.

Workshop Beter Gezond slapen, gezond weer op

Slecht slapen (slapeloosheid) komt veel voor. Dit kan veel invloed hebben op het dagelijks functioneren van je medewerker. Het kan leiden tot moeheid, prikkelbaarheid overdag en zelfs lichamelijke klachten. Slapeloosheid kan een gevolg zijn van spanningen.

Hoofdvestiging
Paalbergweg 2-4
1105 AG Amsterdam
088 9090 200
info@beter.com
Officiëel gecertificeerd
Copyright © 2024 Beter
Officiëel gecertificeerd
Copyright © 2024 Beter