Veilig aan de slag

Deze week willen we als arbodienst speciale aandacht besteden aan de veiligheid op het werk. Iedereen wil graag in een veilige omgeving werken. Bij veiligheid kun je denken aan agressie op het werk, maar ook aan een goede, verstelbare bureaustoel en risico’s van omgevingsfactoren zoals geluid en licht. Veiligheid is breed interpreteerbaar. Als arbodienst richten we ons op een gezonde en veilige werkomgeving. Ook in het kader van de Arbowetgeving.

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Medewerkers die werken in een veilige werkomgeving en voldoende weerbaar zijn, verzuimen minder. Mocht u als werkgever inzicht willen krijgen in de risico’s die uw medewerkers lopen dan kan een RI&E uitkomst bieden. Een werkplek op maat, kan eenvoudig gecreëerd worden door medewerkers goed te informeren. Dit kan door bijvoorbeeld een instructiefilm waarin duidelijk uitgelegd wordt waar een werkplek aan moet voldoen en hoe deze passend ingesteld kan worden. De weerbaarheid van medewerkers kan verhoogd worden door ze te trainen en inzicht te geven in de risico’s en het effectief handelen in een niet alledaagse situatie van agressie, overval, discriminatie of ander ongewenst gedrag.

Met z’n allen met plezier aan het werk! Als werkgever heeft u vele mogelijkheden om een veilige en gezonde werksituatie voor al uw medewerkers te faciliteren. Wilt u meer weten of wilt u graag dat wij meedenken in een advies op  maat? Neem dan vrijblijvend contact  op. Samen beter!